Leurse Haven feesten

Presentatie stripboek

Vrijdag 10 oktober 2014 vindt de presentatie plaats van het historische stripboek 'Het Turfschip van Breda'.
Een van de spannendste periodes van onze Vaderlandse geschiedenis.

Wij nodigen u uit om hier bij te zijn.

File0509

Presentatie historisch stripboek ‘Het Turfschip van Breda’

In één van de spannendste periodes van onze Vaderlandse geschiedenis, de Tachtigjarige Oorlog, wordt een gewaagd plan ten uitvoer gebracht. Deze list, een moderne variant op het Paard van Troje, kan de dood betekenen van 70 soldaten, die onder barre omstandigheden opeengepakt zitten in het ruim van een turfschip. Hoe hebben zij deze legendarische tocht overleefd?

Dit verhaal, de verovering van het kasteel van Breda door middel van de List met het Turfschip, heeft door de eeuwen heen velen geïnspireerd. Het was de inspiratie tot het maken van gedichten, prenten, boeken, schilderijen , penningen en laatst nog een theaterspektakel. Maar nog niet eerder was dit historische verhaal de inspiratie tot het maken van een stripboek. Tot nu!

De stichting ‘de Spaansche Brabander’  heeft de handschoen opgepakt en brengt na 2 jaar van voorbereiding het stripverhaal uit. Dit is gelukt mede dankzij de stichting Adriaan van Bergen uit Leur. Tekenaar Roelof Wijtsma is bereid gevonden deze strip te maken. Hij heeft een toegankelijke tekenstijl en veel ervaring opgedaan met het in beeld brengen van historische verhalen.

Op 10 oktober aanstaande wordt in het Turfschip in Etten-Leur het historisch stripboek ‘Het Turfschip van Breda’ op een ludiek wijze gepresenteerd. Theatergroep Josjes luistert de avond op met liedjes uit het Adriaan van Bergen theaterspektakel waarmee ze afgelopen juni furore gemaakt hebben. 

Naast de presentatie van het stripboek zal ook de DVD van het Adriaan van Bergentheaterspektakel vertoond worden op groot scherm. Kortom het beloofd een gezellige avond te worden.

Graag willen wij u uitnodigen om bij de presentatie aanwezig te zijn.

De presentatie vindt plaats: 

Op: vrijdag  10 oktober 2014

Van: 20:00 uur

Waar: Het Turfschip, Schippersstraat 2, Etten-Leur

De strip zal tijdens het Stripfestival Breda, 11 en 12 oktober, voor het eerst te koop aangeboden worden, met een aangepaste festivalprijs. De tekenaar van de strip, Roelof Wijstma, is daarbij aanwezig om de strip te signeren. Vanaf dat weekend is de strip ook te koop bij Gestrikt aan de Korte Brugstraat, Bruna Van Bergenplein en Bruna Markthof.

  • iBiZZ
  • Etten-Leur City App
  • De Spaansche Brabander