Leurse Haven feesten

Historische schepen

Historische schepen doen de Leurse Haven aan. Wat is er op en rond de schepen te beleven?

Scampolo

Vrijdag 6 juni vanaf 19.00 uur

Vanaf 19.00 uur tijdens Montmartre zijn er laad en los demonstraties van vrachtschip de Scampolo bij molen de Lelie. Daarnaast zijn er groepsrondleidingen langs de historische bedrijfsvaartuigen met een prijsvraag voor kinderen. Start bij molen de Lelie.

Zaterdag 7 juni om 12.45 uur

Officiële onthulling maquette Leurse Haven van voor 1960, opening foto tentoonstelling over de haven in vroeger tijden.

Eveneens zijn er zaterdag weer laad en los demonstraties bij de Scampolo, prijsvraag voor kinderen en groepsrondleidingen langs en in historische bedrijfsvaartuigen. Ook op zondag 8 juni, eerste pinksterdag vinden deze activiteiten plaats.

Zondag 8 juni om 17.00 uur

Zal een gedeelte van de historische bedrijfsvaartuigen vertrekken voor de Adriaan van Bergentocht van Leur naar Breda.
Tegelijkertijd, start de Adriaan Jaagpad fietstocht voor publiek langs de Adriaan vaarroute. Op deze route zijn 12 zichtpunten uitgezet vanaf waar de historische schepen bewonderd kunnen worden. Routeschrijving is bij Jachthaven de Turfvaart beschikbaar op papier of digitaal (GPX, android en iphone) via: http://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/1940699/recreatieve-fietsroute/aadriaanjaagpadfietsroute.nl

Maandag 9 juni om 11.00 uur

Het tweede deel van de vloot vertrekt op maandag 9 juni, tweede pinksterdag om 11.00 uur naar Breda. Daar zullen de schepen die dag actief deelnemen aan de Nassaudag. De fietstocht kan uiteraard deze dag ook weer gefietst worden.

Donderdag 12 t/m zondag 15 juni

Ten slotte zullen de schepen van donderdag 12 t/m zondag 15 juni een actieve inbreng hebben in het Adriaan van Bergen spektakel en het Havenconcert van Harmonie Constantia. Eén schip zal een hoofdrol tijdens het spektakel vervullen, namelijk het Turfschip van Adriaan van Bergen.

Mis deze unieke belevenis niet!

  • iBiZZ
  • Etten-Leur City App
  • De Spaansche Brabander